Consendo

Consendo е сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021

Consendo е сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021
Consendo
Кое според теб е най-важното, за да може един екип да е сплотен и мотивиран да даде най-доброто от себе си?

В Consendo едно от важните условия, за да бъде сплотен един екип е да имат всички заедно обща визия, за това накъде отиват. Второ важно нещо е да си оставят Еготата извън офиса или извън мястото, където творят (работят) заедно.

Да има всеки възможност да даде идея, предложение за нещо в процеса на работа. Друго важно условие е личната отговорност на всеки член от екипа за поведението му. За това как общува с останалите членове на екипа. Също важен елемент от процеса на израстване на екипа, в сплотяването и мотивирането му, е умението и способността на членовете да приемат обратна връзка, независимо дали тя би била позитивна или негативна.

С годините екипът на КОНСЕНДО претърпя много и различни трансформации, кои са най-важните изводи, които направихте?

Един от категоричните изводи е, че е важно да сме гъвкави. Да приемаме с лекота промените и да сме отворени за нови предизвикателства, които ни изграждат и като по-добри специалисти. Също да не се отказваме от поставените цели и намерения. Дори те в определен момент да изглеждат трудни или невъзможни.

Една от причините за получаване на наградата е спечеленото отличие в Годишните награди на b2bmedia през кризисната 2020. Тогава компанията получи приз за социалната инициатива „Пътят на предприемача“.

Как надграждате своята визия да помагате на прохождащите бизнеси и на хората с предприемачески идеи?

Да, наградата беше във връзка с проектът “Пътят на предприемача”, който беше първа стъпка от наша страна в подкрепа на прохождащия бизнес. Той беше насочен към мотивация на прохождащи предприемачи и споделяне на важни стъпки, които те е добре да следват. Това ние надградихме със специално обучение за предприемачи ”Управлявай успешно финансите на бизнеса си”. Което на изключително достъпен език превежда предприемачите през практически примери свързани с финансите на тяхната фирма. Със създаване на бюджети по проекти и разбиране за това какво е рентабилност на компанията, паричен поток. Какво показва балансът и отчетът за приходите и разходите на една фирма. Тренингът “Управлявай успешно финансите на бизнеса си” може да се каже е надграждането, което даваме на предприемачите след като те вече са тръгнали по “Пътя на предприемача”. Това е добавената стойност, която даваме като консултантска компания в областта на счетоводството, данъците и финансите. Благодарни сме на екипа на Бизнес ефект и специално на Ивайло Гърков. С който разработихме и провеждаме обучението за предприемачи Управлявай успешно финансите на бизнеса си.

Едно от важните условия, за да бъде спотен един екип е да имат всички заедно обща визия, за това на къде отиват, споделя Димка Кънчева

Престижната класация Career Show Index 2021 отличи консултантската компания CONSENDO сред 100-те най-добри работодатели в България за 2021 година. Класацията е съставена на база спечелени български и международни отличия през последните 3 години.  За предизвикателствата пред изграждане на силен и мотивиран екип разговаряме с Димка Кънчева, финансист и управляващ партньор в CONSENDO.

Този сайт използва бисквитки