Consendo

Как да бъдем продуктивни през 2022 г.

Ако имате вече свой бизнес или тепърва решавате да развиете своята предприемаческа идея, ако сте служител и искате да надградите своите личностни качества и умения, януари е чудесно време да преоцените приоритетите си, да впрегнете вдъхновение и да направите план за бъдещето.

Къде ще бъде вашият бизнес по това време през следващата година зависи изцяло от работата, която ще свършите през следващите 12 месеца.

Съвет 1: Четете и учете всеки ден

Важно е да сте в течение с новостите, за да може да се движите напред и да бъдете „в час“ с времето. Нови административни актове, изменения или допълнения,  тези политики могат да повлияят на бизнеса ви и е най-добре да знаете за тях, за да сте подготвени.

Помислете  за въздействието на ограниченията от пандемията, засилващата се инфлация и тенденциите на пазара, в който бизнеса ви оперира.  Познаването на най-новите статистически данни и заглавия е от ключово значение. Проверявайте доверени информационни източници и следете информацията в сектора на международно ниво, за да сте готови да реагирате в  непрекъснато променящия се пазар.

Съвет 2: Запишете целите си и ги проследявайте често

Знаете ли, когато запишете целите на лист хартия вероятността да ги запомните е много по-голяма?! Това е така, защото вниманието ви се фокусира върху желанието и реално виждате какво искате да постигнете.

Може да изберете да ползвате приложения на компютъра или в телефона си, може да е бележка, която да залепите на монитора си – изберете каквото ви е удобно. Важното е обаче да е пред очите ви. Всеки ден. Това ще поддържа фокуса ви и със сигурност ще увеличи продуктивността ви.

Запомнете: Важно е да се уверите, че целите ви са разумни и реално постижими! Предизвикайте себе си и бизнеса си, да, но не си поставяйте цели, които са толкова трудни за постигане, че ще ви обезсърчат, докато вървите напред. Напредъкът отнема време и темпото ще ви мотивира.

Експертите на КОНСЕНДО консултират по време на целия процес на планиране на бизнес целите. Свържете се с нас, за да разгледаме конкретната ситуация за вашия бизнес – office@consendo.euТози сайт използва бисквитки