Consendo

Избери да бъдеш щастлив

6 съвета за това как да намерим щастието в избора да бъдем предприемачи

В днешния свят, в който работим, за да изградим кариера и заедно с това да бъдем щастливи е важно да осъзнаем връзката между работата ни, нашето здраве и психическото ни благополучие. Изследвания разкриват интересни факти, които възможно е да променят перспективата ни относно пътя към щастието и здравето.

Въпреки че създаването на собствен бизнес може да изглежда като изключително стресово предизвикателство, научните изследвания показват, че предприемачите са по-щастливи и по-здрави в сравнение със служителите. Едно от изследванията, проведени от университетите “Бейлър” и “Луизиана”, показва връзката между броя на малките бизнеси и здравето на общностите. Предприемачите имат значително по-нисък риск от физически и психически заболявания, рядко посещават болницата и съобщават за по-високи нива на удовлетворение от живота.

Берхард Шрьодер е директор на Lavin Entrepreneurship Center и води курсове по предприемачество в San Diego State University. Ето неговите 6 съвета, които публикува във Forbes за това как да намерим щастието в избора да бъдем предприемачи:

1. Мисли като предприемач:

  • Предприемачите вземат решенията си и поемат пресметнати рискове за постигане на целите си. Те правят това, което обичат и в което вярват.

2. Обичай мястото, където си:

  • Животът е кратък. Работете във фирма, където сте ангажирани и вярвате в мисията, а не само заради заплатата. Не се колебайте да направите промяна, ако това ще ви направи по-щастливи.

3. Контролирайте времето си:

  • Осигурете си повече контрол върху времето си. Блокирайте време за себе си в графика си и научете да кажете “не” по-често.

4. Приемете отговорност за решенията си:

  • В епохата на консенсуса, е важно да се научите да вземате и да подкрепяте своите решения. Нищо не е по-задоволително от успешен резултат, който сте постигнали със своя труд и усилия.

5. Увеличете самочувствието си:

  • Вие сте най-добрият си шампион. Търсете подкрепа от ментори и съветници. Увеличавайте своите умения и знания. Поставяйте си по-малки цели и ги постигайте успешно.

6. Вашият ментален режим:

  • Всеки е роден да постигне нещо значимо. Обкръжете себе си с позитивни хора, които вярват във вас и вашия потенциал.

Бъдете предприемчиви във всеки аспект на живота си и се наслаждавайте на плодовете на успеха и благополучието.Този сайт използва бисквитки