Consendo

Готов ли си да станеш успешен предприемач?

Във времена на покачващи се нива на инфлация, един предприемач трябва да бъдат добре подготвени и да могат да реагират на напълно непредсказуеми ситуации на пазара. Безспорно всеки един човек и бизнес се стремят към развитие, но с този стремеж неминуемо възникват ситуации, за които се оказваме неподготвени и това създава допълнителни трудности. В основата на добре взетите решения стои и добрата подготовка, защото тя дава самоувереност за справяне с предизвикателствата.

Колко важно е това?

Изключително важно, защото взетите решения рефлектират не само върху нашия бизнес, но и върху този на нашите партньори, служители, клиенти и доставчици. Затова, ако решим да ръководим собствен бизнес е важно да усвояваме регулярно нови знания, независимо дали от университет, обучения, подкасти, специализирани сайтове – възможностите са неизчерпаеми.

Консултантска компания Consendo наблюдава и анализира от години нуждите на предприемачите в България. Наблюденията показват, че предприемачите често не знаят кой е критичният момент на продажбите и търпят загуби поради липса на знания в областта на финансите. Провокирани от тези наблюдения, експертите от Consendo стартират подкаст „Парите на предприемачите“. В епизодите ще се споделят  счетоводни, финансови и бизнес съвети за всеки желаещ да развива себе си и бизнеса, който управлява.

Съветите, които ние Ви даваме

Благодарение на натрупания си опит Димка Кънчева, която е управляващ партньор в компанията, e развила умението да обяснява на достъпен език сложната терминология в счетоводството. Тя умее да показва пълната картина, нужна на един предприемач, за да бъде успешен. “Независимо в коя точка на света се намират, успешните предприемачи развиват себе си, учат се постоянно и трупат нови знания. За тях е важен балансът между приходи и разходи. Фактът, че един предприемач изкарва пари, не означава, че те остават при него”, посочва още тя.

В първите епизоди на подкаста Димка Кънчева коментира кое е по-важно: как да изкарваме или как да харчим парите си. Според нея собствениците на бизнеси често си задават въпроса и не откриват правилното решение. “Преди всичко е важно да знаем, че балансът между това да изкарваме и харчим правилно е ключа към успеха. Важно е също осъзнаването, че не всички изкарани пари остават в джоба ни”. споделя още тя.

През последните години типичният български предприемач е на възраст между 35 и 44 години. Те са с особено внимателен към наемането на служители. Това сочат данниот първия националния доклад за България на Глобалния предприемачески мониторинг (GEM). Как да наемем правилните служители? Как да започнем бизнес? Как да управляваме проектите си ефективно? Каква е връзката между данъци, осигуровки, ДДС? Това са въпроси, чиито отговори може да научите в седмичния подкаст „Парите на предприемачите“.

Епизодите вече започнаха, слушайте всяка сряда, а в коментар може да задавате и своите лични въпроси.

Линк към SoundCloud: https://bit.ly/3xbOAQY

Линк към Spotify: https://spoti.fi/3xehTCC

Приятно слушане!Този сайт използва бисквитки