Consendo

Как да следиш всеки разход?

Бюджетът се оказва слабото място за много бизнеси, а част от тях дори нямат изготвен такъв. И тогава в немалко случаи предприемачите пропускат някои разходи, което може да доведе до големи проблеми и дори до ситуация, при която не могат да бъдат обслужени задълженията на компанията.

И ако решаването на този проблем изглежда трудно, всъщност е съвсем лесно и простичко – със софтуер, който позволява да се видят всички планирани и направени разходи. Така ще има ясна представи дали компанията има печалба или е на загуба. И независимо какви са приходите, разходите могат да бъдат планирани правилно.

От дългогодишния си опит в сферите, които работят, компаниите Contro и Consendo виждат този проблем и решават, че могат да бъдат повече от полезни за предприемачите с обучения и прилагането на конкретни решения. Димка Кънчев е управляващ съдружник в Consendo, а Йордан Карабинов – MBA, ACCA, CIA е основател и управляващ съдружник в Contro. Двамата се познават от дълго време, а сега решават да обединят опит и знания в помощ на предприемачите с безплатен онлайн уъркшоп за финансова грамотност „Ефективен бюджет“, който ще се проведе на 13 май (петък) от 14,30 до 16,00 ч.

Димка посочва, че бюджетът за всеки бизнес е като карта, по която може да се водим, за да стигаме целите си. А чрез софтуера Contro става възможно да се следи движат ли се предприемачите в рамките, които са създали, или се отклоняват.

Contro (името идва от контрол) е създаден, защото често като одитор на Йордан е бил задаван въпросът “Може ли някаква програма да поддържа сама бизнеса ми, докато съм на почивка“. Всъщност хората питат за т.нар. дигитализация на бизнес процеса по контрол.

“Създадохме tool, който изготвя бюджети, позволява създаването на искането на разходи, дигиталното одобрение и проследяване в реално време. Това е най-важното нещо, да имаш достъп в реално време как се движи бизнесът му, за да взема бързи и адекватни решения, защото невзетите решения на време може да се отразят лошо на бизнеса”, обяснява Йордан.

Софтуерът е подходящ за големи и средни бизнеси и добавя стойност там, където има поне 50 фактури на месец. Също така е user friendly и лесно се внедрява.

По време на уъркшопа „Ефективен бюджет“ ще се демонстрира как действа софтуерът в реална среда, участниците ще придобият представа колко лесно се работи с него и ще получат отстъпка от базовата цена за услуги на Contro.

Участниците ще разберат още как се прави бюджет, защо е нужен, как да се намери пределната точка на продажбите като обем и приходи, за да има печалба. „По време на уъркшопа всеки предприемач ще види това знание през неговата призма, ще може да задава въпроси и да се запише за обучението, което описва всички тези стъпки още по-детайлно, което е изключително ценно. Фактът, че провеждаме за 6-и път обучението, показва, че е много полезно“, казва Димка.

Книгата, която Димка Кънчева препоръчва във връзка с изготвянето и контролирането на бюджети е „Добрият късмет“ на Алекс Ровира и Фернандо Триас де Бес, тя е характерна за това, че когато човек иска нещо, намира начините и необходимата помощ то да се случи.

Запишете се тук за уъркшопа „Ефективен бюджет“: https://bit.ly/3N6tCYF

Всеки участник получава отстъпка от цената на едномесечното практическо обучение „Управлявай успешно финансите на бизнеса си“, както и за услугите на Contro.

Научете повече тук:



Този сайт използва бисквитки