Consendo

Рентабилност и дългосрочен план – основа за стабилен бизнес

Каква е тайната съставка за стабилен бизнес? Всички предприемачи си задават едни и същи въпроси. Големите компании правят своите бюджети и си поставят цели, но малките бизнеси често не успяват да се справят с това.

Поради тази причина от ключово значение е всеки бизнес собственик да знае как да управлява финансите си.

Плащането на данъци е от значение за задвижването на бизнес механизма

Бизнесът се случва по-лесно, когато е планиран и организиран. Когато предприемачите плащат навреме своите данъци и осигуровки, тогава цялата машина може да функционира много по-добре и благоприятно за всички. Липсата на приходи често е причина за неплащане на данъци. Това може да е следствие от несъбрани вземания, малко клиенти или твърде занижени цени. Затова е от съществено значение предприемачите да са запознати как се определя цената, какво включва тя, какви са разходите, които я оформят и как могат да дефинират размера на печалбата, която искат да достигнат.

Рентабилност не винаги означава стабилност

В това време на потенциална рецесия малките бизнеси се притесняват от новините и статистиките за предстоящата зима. Много често се гледа рентабилността на една компания, което е ключово, но понякога колкото и да е рентабилна, се случва тя да фалира.

“За да бъде една компания рентабилна и успешна, едни от важните неща са процесите по ценообразуване и бюджетиране.”

коментира Димка Кънчева, счетоводител и управляващ съдружник в консултантска компания Consendo

Могат ли собствениците сами да развиват успешно бизнес?

Когато предприемачите имат необходимите познания, те са способни сами да съставят своя бюджет, което е важно за развитието на една компания. Именно затова от Consendo създадохме обучение,чрез което да се вдигне нивото на знания и умения за създаването на по-успешен бизнес. Идеята е да се помогне на собствениците да задълбочат своите познания и всички да работят в една по-успешна среда. Лектори ще бъдат Ивайло Гърков, финансист и обучител в международен мащаб и Димка Кънчева, счетоводител и финансов консултант с 20-годишен опит, както и управляващ сътрудник в Consendo. Можете да разберете повече за темите и графика на обучението като изслушате нашия подкаст.

Абонирайте се на нашия канал, за да научавате всяка седмица интересни съвети за конкретни счетоводни казуси. Също така и въпроси за управлението на фирмените финанси. Следете ни в нашите канали в LinkedInFacebookSoundcloudSpotify и TikTok.

Приятно слушане 👇🏻Този сайт използва бисквитки