Consendo

Умението да управляваш успешно бизнеса си

Всеки предприемач е изправен пред един много важен въпрос, след като неговата идея е проходила, а именно каква е рентабилността на бизнеса му. Това е отношението на печалба към друг финансов показател – приходи, активи или собствен капитал. А за да може тя да е ясно определена, е важно да се направи разделение между приходи и постъпления и между разходи и плащания.

За успешен бизнес е необходим счетоводител

Например отчетът за приходите и разходите се прави според издадените фактури. Но не всеки път това означава, че е платено за направена продажба, тоест не всеки път има постъпления. И обратно, не всеки път фактура за доставка е платена. Това обуславя важността да има в компанията някой, който да се занимава с вземанията. А също така да има друг, който да отговаря за продажбите – търговци или самият собственик. Това са ключови моменти, които често водят и до провала в бизнеса. Защото, ако дълъг период от време не може да си съберем вземанията, трябва да спрем да работим, защото нямаме капитал.

Умението за успешно управление на бизнеса идва със знания, които се трупат с обучения. А те до голяма степен гарантират, че няма да изпаднете в ситуация, когато една фирма е рентабилна, но да няма пари в банковите си сметки или в наличност и да не може да си погасява задълженията.

Консултантската компания Consendo предлага обучения

Обученията ни се отличават с това, че предприемачите могат с практика да подобрят ефективността на получените знания. В седмия епизод на подкаста “Парите на предприемачите” Димка Кънчева – управляващ партньор в компанията. дава ценни знания за това, какво е мястото и защо е важен счетоводителят за компанията, нужен ли е финансов директор, кои са стъпките за ефективно ценообразуване и продажби. Във всеки епизод на подкаста на Consendo се разглежда от различен ъгъл живота на предприемача, дават се съвети и отговори на ключови въпроси.

Приятно слушане!Този сайт използва бисквитки