Consendo

Кои са стъпките за един успешен предприемач?

Втори епизод на подкаста “Парите на предприемачите”

Независимо в коя точка на света се намират, един успешни предприемач развива себе си, учи постоянно, трупа нови знания. За него е важен балансът между приходи и разходи. Фактът, че един предприемач изкарва пари, не означава, че те остават при него, посочва Димка Кънчева във втория епизод на подкаста „Парите на предприемачите“

Оказва се, че успешен предприемач често не знаят кой е критичният момент на продажбите. Често и им липсват базови  знания в областта на финансите, как да изготвят бюджети и отчети за паричните потоци.

Как да ги разбират, когато ги видят?

Това е причината Димка Кънчева и Ивайло Гърков да започнат обучението „Управлявай успешно финансите на бизнеса си“.  Тя е счетоводител и основател на CONSENDO. А той е преподавател по маркетинг и финанси във ВУЗФ, както и лектор на корпоративни обучения  по бизнес психология, финанси и маркетинг. Благодарение на натрупания си опит Ивайло Гърков e развил умението да обяснява на достъпен език сложната терминология на финансовите отчети. С експертизата на      Димка Кънчева по счетоводство двамата дават пълната картина, нужна на един предприемач как да бъде успешен.

Практическият курс се провежда в четири модула – в четири последователни седмици. Обучение, чрез анализ на практиката – информация и обсъждане на реални бизнес казуси на участниците. Подходящо е както за хора, които са решили сега да стартират бизнес, така и за собственици на компании, които работят от години, но искат да променят посоката на развитие. В „Управлявай успешно финансите на бизнеса си“ се включват и хора, които разбират от финанси, но имат трудности да съставят бюджетите си.

„По време на обучението често се случва предприемачите да осъзнаят, че цените, които предлагат, не са релевантни, защото пазарът се е променил. Обучението, което провеждаме е подходящо за хора, които искат да знаят къде се намират, които целят развитие и разрастване на техния бизнес. В рамките на всяко едно издание на обучението, даваме насоки за правилна комуникация със счетоводството, така че то да ни бъде полезно в последствие“, защото една компания израства, когато нейният собственик зададе правилния тон“, споделя Димка Кънчева.

Повече информация за обучението:  https://bit.ly/36sMa55

Слушайте целия разговор от втория епизод на подкаста  „Парите на предприемачите”:Този сайт използва бисквитки