Consendo

Работа със счетоводител – очаквания и реалност – подкаст еп. 10

Всяка една фирма трябва да извършва работа със счетоводител. Това е много важно за развитието на бизнеса.

„Работя със счетоводителя си вече повече от една година, но имам чувството, че не защитава много добре моите финансови интереси. Досега не ми е предложил вариант, в който да спестя пари или да намаля данъците си. Не е ли това основното му задължение – да се стреми фирмата да е на печалба? Ще съм ви много благодарен ако разгледате темата за работата със счетоводител и какви са причините да се получава така, че не отговаря на моите очаквания като собственик на бизнес.“ А.Г. Пловдив

Получихме този въпрос на office@consendo.eu. Епизод 10 на подкаста „Парите на предприемачите“ дава яснота за това какви са очакванията на повечето предприемачи от работата със счетоводител и до колко те отговарят на реалността.

„Бизнес собствениците имат заблуда за това какво прави техният счетоводител. Основната работа на счетоводителя е да отразява правилно финансовите процеси на бизнеса, като ги осчетоводява според счетоводното и данъчното законодателство. Неговата работа е след като вече тези процеси са се случили.“ – споделя Димка Кънчева, управляващ съдружник в Консултантска команвия КОНСЕНДО.

 

Книгата, която Димка препоръчва в този епизод отново е Маверик – за стъпките, спънките, успеха и креативността като път на Рикардо Семлер.

“Маверик” е книга, която те кара да си задаваш въпроси. Да опитваш и може би книга, която ти дава вдъхновение да рискуваш. Защото тя не преподава модел на управление, тя дава алтернатива. Възможност за промяна: не да следваш 1:1 определен бизнес модел, а да намериш най-доброто, работещо решение за своя собствен бизнес.

В епизодът анонсираме предстоящото 6-то издание на практическия курс “Управлявай успешно финансите на бизнеса си”. Също така и как то може да помогне на предприемачите за по-лесно и ефективно управление на бизнеса.

Чуйте повече тук:Този сайт използва бисквитки